Dobro spanje je pomembna naložba v prihodnost vsakega posameznika!

 

Ljudje približno tretjino življenja prespimo, vendar je zanimivo to, da o sami kakovosti lastnega spanca ne vemo ravno veliko. Vsi verjetno poznamo "pravila" o tem, da bi na dnevni ravni morali spati vsaj 7 ur, da naj v prostoru, kjer spimo, ne bi smeli imeti televizije, računalnikov... Ne glede na to, ali upoštevamo določena nepisana pravila, pa tudi če dejansko spimo vsaj 7 ur na dan, to še ne pomeni, da spimo dobro. Dejstvo je, da le kakovosten spanec vodi v izboljšanje kvalitete življenja. Večina ljudi občasno doživlja težave s spanjem zaradi stresa, napornih urnikov in drugih zunanjih vplivov. Kadar pa se ta stanja redno pojavljajo in vplivajo na vsakdanje življenje, lahko kažejo na spalno motnjo. Glede na vrsto motnje spanja lahko ljudje težko zaspijo in se počutijo zelo utrujeni skozi ves dan.

Pomanjkanje spanja negativno vpliva na energijo, razpoloženje, koncentracijo in splošno počutje ter zdravje. Zaradi vseh teh dejavnikov ste čez dan lahko zaspani in neproduktivni, misli se vam vračajo na neprespano noč, krog spalnega ritma je porušen in se vedno ponavlja – ponoči BUDNI, podnevi ZASPANI !

Stanja, povezana z motnjami spanca, stiskami in poslabšanja vsakodnevnega delovanja, vključujejo nespečnost, sindrom nemirnih nog in motnje v dihanju, so posledica nakopičenega stresa. Prekomerna dnevna zaspanost lahko vključuje blago zaspanost ali nekontrolirane napade spanja, ki se kažejo kot zaspanost med pogovorom, branjem ali gledanjem televizije ali celo med vožnjo z avtomobilom. Motnje spanja imajo lahko številne škodljive posledice za zdravje, vključno z utrujenostjo, zmanjšanim kognitivnim fokusom in hitro menjavo razpoloženja. To so potencialni opozorilni znaki za nastanek zdravstvenih težav.

Ko je vaš živčni sistem umirjen, so mišice sproščene in kar je  najpomembnejše, vaš odziv na impulze iz okolice je miren, z veseljem se lotevate opravil in z lahkoto sprejemate nove izzive. Dober spanec je bistvenega pomena za dobro zdravje, produktivnost in srečo. Ugodno vpliva na vaše telesno in duševno počutje ter seveda kakovost vašega budnega življenja. Prav tako vpliva na vašo dnevno energijo, vitalnost, ustvarjalnost, čustveno ravnovesje in celo na vašo telesno težo. Med spanjem je večina funkcij za fizično aktivnost v neaktivnem stanju, kar omogoča obnovo imunskega, živčnega, krvožilnega in mišičnega sistema.

Torej, uravnoteženi sistemi v organizmu ohranjajo vitalnost, dobro razpoloženje, spomin in kognitivno funkcijo ter igrajo pomembno vlogo v funkciji endokrinega in imunskega sistema. Ravno zato je proces spanja tako zelo pomemben dejavnik, saj zagotavlja odlično zdravje in povečuje storilnost.

  

BIOKROG_spanje_antistres

Kako odpraviti težave s spanjem ?
Obstaja tesna povezava med spanjem in duševnim zdravjem. Kako dobro ste spali, močno vpliva na vaše vsakdanje življenje. Slab spanec vodi v zaskrbljenost in vsaka skrb vzbuja slabo počutje.

Težave s spanjem lahko pripeljejo do:

 • negativnih misli, kar povzroča depresijo, zaskrbljenost in anksioznost,
 • pomanjkanje koncentracije,
 • razdražljivost,
 • povečanje telesne teže,
 • močnih glavobolov (migrene);
 • oslabljenega imunskega sistema,
 • številnih drugih motenj v delovanju organizma...

Za vas imamo rešitev, da boste ponoči uživali v kvalitetnem spancu, se zjutraj zbudili čili in  polni pozitivne energije ter na ta način izboljšali svoje splošno počutje. Ponovno boste zaznali usklajenost s svojim naravnim telesnim ciklusom spanca in budnosti.

 Z uporabo BIOKROG-a boste na prijeten način:

 • optimizirali kakovost vašega spanca,
 • uravnali svoj živčni sistem in odpravili mišično napetost,
 • odpravili stres in vzroke za nastanek stresa,
 • uravnali boste srčni utrip in krvni tlak,
 • odpravili sindrom nemirnih nog,
 • zmanjšali anksioznost,
 • povečali fizično kondicijo,
 • vzpodbudili pretok vitalne življenjske energije,
 • revitalizirali svoj organizem in si s tem povrnili mladosten videz in odlično počutje.

 

Redna uporaba BIOKROGA-a odpravi nespečnost ponoči in zaspanost čez dan.

 

BIOKROG - najboljša strategija za dober spanec !