Telesna in psihična sprostitev

Kako izpustiti boleče spomine in čustva, shranjene v telesu ?

Vsako telo ohranja fizični spomin na vse vaše izkušnje. V možganih imamo shranjenih veliko spominov. Lahko si zapomnimo imena, obraze, dogodek, vonj... Sčasoma ti spomini zbledijo ali se postopoma spremenijo. Toda tudi takrat, ko spomin začne izginjati, je v telesu še vedno prisoten v obliki fizičnih občutkov in vedenjskih vzorcev.

Vsi dogodki našega življenja puščajo fiziološke odtise v naših telesih. Gre za neprijetne dogodke ali situacije izjemnega stresa, ki v organizmu povzročijo napetosti.

V popolnem svetu bi lahko pomirili stresni odziv ali sprostili travmo v zelo kratkem času. Ampak ne živimo v popolnem svetu, zato vsi hodimo okrog polni fizičnih odtisov iz preteklih izkušenj (dobrih in slabih), shranjenih v naših telesih. Večina nas ne ve, kako jih sprostiti in spustiti, ker se ne zavedamo, da obstajajo. Občutimo lahko le, da naše telo postane napeto, ko pride do podobne neprijetne situacije. Senzacija (občutek) je spomin telesa.
Telo se ne izraža z besedami, ampak se odziva s fizičnimi občutki.

Živali po doživetem stresu otresejo svoje telo. Pomislite na psa, ki je v boju z drugim psom: po pretepu se oba psa otreseta in s tem pomirita svoj živčni sistem. Otresanje ju vrača v stanje brez fizičnega in čustvenega spomina na situacijo. Vendar ljudje seveda tega ne počnemo. Namesto tega se stres pojavlja in kopiči v nas vsak dan. Sčasoma se pojavi anksioznost, nerešene travme se hranijo v podzavest, odziv na stresno situacijo pa postane naša navada. V nekaterih primerih ljudje postanejo tudi odvisni od stresa in se ga ne zavedajo.

Telo ne pozabi!

Ves čas budnega stanja sprejemamo informacije iz okolice. Možgani obdelujejo prejete informacije, te pa se oblikujejo v eksplicitne in implicitne spomine. Eksplicitni spomini so dejanski in avtobiografski podatki ter splošno znanje. Implicitni spomini pa so shranjena čustva in telesni občutki - ta del ni povezan z dejstvom, ampak z občutkom.
V stresni situaciji vaše telo reagira na osnovi hranjenih spominov. Ko začuti nevarnost, prične pošiljati opozorilne signale možganom v obliki elektromagnetnih impulzov, odgovor možganov pa zaznamo kot neprijeten občutek, napnejo se mišice in misli postanejo neurejene. Aktivira se stresni hormon - telo to spozna kot znak za alarm: „bori se ali beži“.
Večina ljudi v stresni situaciji ali dogodku odreagira, spomin na dogodek in reakcija nanj pa se v obliki občutka shrani v organizmu.

Telo ne loči razlike med telesno in čustveno nevarnostjo. Vaši možgani lahko sprejmejo te informacije, kot da ste v fizični nevarnosti, zato se tudi pojavijo fizični simptomi. Torej, odziv telesa moramo zmanjšati, pomiriti hormonske dražljaje, ki pravijo, da smo v nevarnosti. Za dosego mirnejšega stanja, je pomembno uravnati živčni sistem in pomiriti nelagodje.

V osnovi so naša telesa programirana kot popolno delujoči mehanizem. Vsako nelagodje je obvestilo, da temu ni tako. Največkrat zato posegamo po različnih sredstvih, ki pa kmalu lahko pripeljejo do zasvojenosti, toda vzrok za nelagodje še vedno ostaja.

BIOKROG je odličen pripomoček za sprostitev ter uravnoteženje fizične in psihične energije!
Z redno uporabo BIOKROG-a zmanjšate stres, ki se nakopiči skozi dan, vzpodbudite boljši spanec in hitrejšo regeneracijo organizma od vsakodnevnih aktivnosti. Uporaba BIOKROG-a ugodno vpliva na pomiritev celega organizma.

 

Pozitivni učinki povezave z BIOKROG-om

  • odpravlja blokade v energetskih tokovih – energija v telesu ponovno steče,
    že po 10 minutah uporabe začutite moč in večjo vitalnost,
  • stabilizira in izboljša se fiziologija celega organizma,
  • s povezovanjem vseh delov telesa preko meridianov in akupresurnih točk na rokah spodbujate sprostitev mišic, posledično se pospeši stimuliranje telesnih funkcij,
  • je zelo nežen in organizmu prijazen način zagotavljanja telesu lastnih zdravilnih vibracij - telo bo vzelo tisto in toliko kot potrebuje za optimalno delovanje,
  • pozitiven rezultat je viden v povečani fizični in psihični kondiciji, organizem je pomirjen.

BIOKROG je priprava, ki vam pomaga uravnati in odpraviti neravnovesja, najprej na psihični in posledično tudi na fizični ravni. Ko se sistemi v organizmu uravnotežijo, se izboljša fizično in psihično počutje, posledično pa izginejo tudi motnje v delovanju organizma.

BIOKROG_telesna sprostitev_psihična sprostitev