Zgodovina zdravstvene podpore bakra

Baker je že od nekdaj priznan kot 'kralj' kovin, saj so njegove zdravilne lastnosti s pridom uporabljali že v Antiki.
V obdobju grškega in rimskega imperija so z bakrom krasili hiše in strehe dvorcev ter oblagali kopalnice, saj so vedeli, da je baker izjemen prevodnik električne energije.
Antične lepotice so ohranjale mladosten videz in počutje, ...med drugim so se kopale in razvajele v bakrenih kadeh in znano je, da so imele čudovito svilnato in nežno kožo.
Z zatonom starogrške in rimske civilizacije je bil s prestola odstranjen tudi baker, katerega so nadomestili drugi material z manjšim ali celo neugodnim učinkom na telo.

V starem Egiptu je v energijskem zdravljenju, podobno kot jin in jang v tradicionalni kitajski medicini, veljal koncept 'ba in ka' – dva vira vitalne energije, ki teče skozi človeški organizem. Stari Egipčani so verjeli, da je brezhibna funkcionalnost organov zagotovljena, ko sta oba energetska pola usklajena, ko tokovi pravilno tečejo skozi telo. Kadar sta tokova prekinjena ali oslabljena, je verjetnost za nastanek bolezni zelo povečana.

Tako so tudi starodavni egipčanski zdravilci človeški organizem obravnavali kot celoto. Vedeli so, da je 'zunanja' bolezen znak notranje težave, torej da je vzrok bolezni na  čustvenih ravneh bitja.


Biokrog –
za izboljšanje odpornosti,
za ohranjanje splošnega ravnovesja telesa
in povečanje vitalne življenjske energije!