Navodila za uporabo Biokrog-a

Pred uporabo BIOKROG-a se poskušajte čimbolj sprostiti.

Na tla si pripravite blazino ali kakšno drugo mehko podlago, na katero položite oba ekrana. Samoterapija se izvaja leže, in sicer tako, da je en ekran nameščen pod trtico, drugi pa pod glavo. Zgornji rob ekrana pod glavo naj bo nekaj centimetrov nad temenom, kot prikazuje slika spodaj.

Oblačila in podloga ne delujejo kot ovira neposrednega stika med medeninastim zaslonom in uporabnikom.

Ljudje z določenimi omejitvami (starejši ali poškodovani) si lahko namesto na tleh, pripravite ležišče tudi na postelji ali zofi. Ko zaznate izboljšanje stanja, priporočamo, da si zaradi boljšega pretoka energije pripravite ležišče na tleh.

Noge prekrižajte v gležnjih in primite elektrodi s čim večjo površino dlani. Palec naj bo iztegnjen in se lepo prilega ob elektrodo.

*Pri uporabi modela z vgrajenim kristalom in grafitno palico z dlanjo objamete elektrodi, z vrhom palcev pa se dotaknete kristala in grafita. V tem trenutku proces steče.


Vloga kristala in grafita

Vrh palca je akupresurna točka možganov. Vloga grafita z visoko elektroprevodnostjo (0,1×106 g v S/m) vgrajenega v elektrodo predstavlja direkten in še bolj natančen sprejem informacij iz vašega organizma. Te informacije se posredujejo v možgane, odkoder popravek steče po drugi roki do  palca povezanega s kristalom. Kristal kamene strele (quartz) prejete informacije pošlje v tisti del organizma, kjer je popravek potreben.

 

Med uporabo BIOKROG-a naj bo pozornost usmerjena na dihanje in zaznavo občutkov v telesu.

 

BIOKROG UPORABA DELOVANJE SPROSTITVENI KROG
BIOKROG UPORABA KRISTAL PALEC
BIOKROG UPORABA GRAFIT PALEC NA ELEKTRODI
BIOKROG UPORABA

Slika prikazuje Sprostitveni krog pri desničarjih in levičarjih

 

Sprostiveni krog


V SPROSTITVENEM KROGU povezujemo nasprotna si pola (+ in -)

Za desničarje:
Z LEVO roko primete elektrodo, ki povezuje zaslon pod glavo, z DESNO roko pa elektrodo, povezano z zaslonom, ki je na spodnjem delu hrbtenice.
Za levičarje:
Z DESNO roko primete elektrodo, ki povezuje zaslon pod glavo, z LEVO roko pa elektrodo, povezano z zaslonom, ki je na spodnjem delu hrbtenice.

S povezavo v sprostitveni krog hitro in učinkovito zmanjšate stres in utrujenost, pomirite um in izboljšate spanje. To je odličen način, da se sprostite že v 10 do 15 minutah in obnovite svojo energijo.

 

Napetostni krog


V NAPETOSTNEM KROGU povezujemo enaka pola (++ in - -)

Za desničarje:
Z DESNO roko primete elektrodo, ki povezuje zaslon pod glavo, z LEVO roko pa elektrodo, povezano z zaslonom, ki je na spodnjem delu hrbtenice.
Za levičarje:
Z LEVO roko primete elektrodo, ki povezuje zaslon pod glavo, z DESNO roko pa elektrodo, povezano z zaslonom, ki je na spodnjem delu hrbtenice.

Napetostni krog se uporablja za hitrejšo opolnomočenje organizma pri fizičnih poškodbah ( udarnine, zvini, zlomi.. ), odprtih ranah in po operativnih posegih.

 

Čas izvajanja samoterapije

Priporočen čas uporabe BIOKROG-a je do 30 minut dnevno.

V začetku izvajanja samoterapije (prvih 4-7 dni) se priporoča uporaba Biokrog-a 15 min na dan, najbolje pred spanjem, ko se organizem umiri in ne porablja energije za opravljanje drugih opravil in miselnih procesov.

Kdaj uporabiti biokrog

  • za lajšanje stresa nakopičenega v delovnem dnevu,
  • po delu z računalnikom ali drugo elektronsko opremo - ponovno uravnotežite energijo telesa,
  • za sprostitev pred spanjem,
  • za kratek čas čez dan – izboljšate vitalnost in produktivnosti,
  • za dvig splošne telesne energije in regeneracijo po treningu,
  • po dolgem potovanju,
  • ob prehladu, gripi.. - za okrepitev imunskega sistema,
  • za razstrupljanje telesa,
  • odpravljanju raznih motenj v delovanju organizma ali kroničnih obolenj,
  • redno, kot del osebnega celovitega procesa vzdrževanja dobrega počutja.

Uporaba BIOKROG-a je priporočljiva za vse, ne glede na starost, tudi za otroke, starejše od 7 let.

Nosečnicam in ljudem s srčnim vzpodbujevalnikom pa se uporaba BIOKROG-a odsvetuje.

Možne reakcije

Lahko se pojavi prijetna utrujenost ali zaspanost, rahla napetost oziroma občutek, ki ga do sedaj še niste izkusili.
V primeru fizične poškodbe, tudi že pozdravljene (zlom, zvin, operativni poseg...), boste na tem delu telesa zaznali bolj intenzivno mravljinčenje, lahko tudi kot nežno vibriranje.
Vse te zaznave oziroma občutki kažejo, da so se napetosti in blokade v organizmu pričele sproščati, mišično tkivo in živčni sistem sta v ravnovesju, učinek stresa je popustil.

Naj BIOKROG postane vaša nova
navada in nov način življenja!