Biokrog za živali XL - pripomoček za zdravljenje večjih živali

 

BIOKROG je kot terapevtski pripomoček na voljo tudi za živali.

 

Živali so precej bolj dovzetne na vzpodbujanje elektromagnetnega valovanja v organizmu kot ljudje. To trditev potrjuje dejstvo, da živali delujejo po instinktu in se ne odzivajo na misli.

Opravljena testiranja BIOKROG-a na konjih so pokazala, da žival pri zdravljenju potrebuje popoln mir.  Najboljše je, da ima vodnik konja na povodcu in stoji ob njem - s tem ga ima pod nadzorom v nekem udobnem in varnem območju. Vodnik naj ne izvaja hitrih gibov. Pomembno je, da konj med terapijo nima na razpolago hrane in vode. S tem mu je dopuščeno, da se konj svobodno izraža in premika brez motivacije po početju nečesa.

Kot odziv po pričetku terapije se lahko prične praskati, stresati ali sklanjati glavo, se prestopati. Vse to je v redu. S tem nam konj sporoča, da se počuti varno in da išče udoben položaj. Ko ga najde, se umiri in sprosti.

Biokrog za živali_zdravljanje, odprava poškodb

Vodnik mirno opazuje dogajanje. Živali se ni potrebno dotikati ali je vzpodbujati s tleskanjem ali božanjem. Priporočljivo je, da se ga med aplikacijo ne ogovarja, niti se ga ne usmerja z mislimi. Vodnik je prisoten le kot opazovalec in brez kakršnih koli pričakovanj do njega. Z mirno pristnostjo vodnik konju dovoli, da sprejema proces energijskega zdravljenja.

Konj bo pridobil na zaupanju v vodnika in na samozavesti. Z boljšim počutjem in zdravjem konja se bo pričel vzpostavljati še boljši odnos, kar je verjetno cilj vsakega lastnika.

Biokrog_uporaba na konju

Navodila za namestitev pripomočka BIOKROG na konja

Ker so živali v neprekinjenem kontaktu s tlemi in so ozemljeni, terapija z Biokrog-om zadostuje s povezavo na hrbtnem delu telesa.

Konja najprej seznanite s pripomočkom, da si ga pogleda in ga prevoha. Ko konj ne kaže več zanimanja, vam ta odziv pove, da ga je sprejel in da nima več strahu pred nečim novim.
Prvi ekran se položi na vrh vratu, drugi pa na križnico med kolka. Ekran Biokrog-a mu namestite pod hlevsko oglavko, da mu med premikanjem ne pade na tla. Ekran je narejen tako, da se zaradi upogibanja ne poškoduje in ohranja svojo funkcijo. BIOKROG predstavlja konju nekaj povsem novega, zato se bo zagotovo kmalu odzval. Odziv bo pokazal s takojšnjim umirjanjem, lahko pa za krajši čas postane bolj živahen, kar bo pokazal z nihanjem glave, prestopanjem, sklanjanjem glave... Po krajšem času bo ugotovil, da mu je novo stanje prijetno, sprostil se bo in ne bo več čutil potrebe po iskanju udobnejšega položaja. Proces se bo pričel, žival pa ga bo mirno sprejemala.

Čas uporabe

Za izvedbo terapije konja z BIOKROG-om naj si vodnik vzame vsaj 30 minut časa. V tem času seznani konja s pripomočkom in mu ga namesti kot piše v navodilih za uporabo. Čas same terapije naj traja dokler vodnik čuti, da je konju prijetno in je sproščen. Sproščenost bo pokazal z napol zaprtimi očmi, povešenima uhljema, povešeno spodnjo ustnico.... Terapija naj traja vsaj tako dolgo, dokler konj v tej fazi ne prične iskati zanimanja in ne posveča pozornosti okolici. Ko vodnik opazi spremembe v obnašanju konja, lahko terapijo zaključi in ga mirno odvede v stajo ali izpust.
Terapijo je priporočljivo izvajati tri dni zapovrstjo. Po treh dneh sledi en dan premora in tako nadaljujemo s terapijo vsak drugi dan do optimalnega izboljšanja fizičnega ali psihičnega počutja konja.