Biokrog za živali XL - pripomoček za zdravljenje večjih živali

 

Biokrog je kot terapevtski pripomoček na voljo tudi za živali.

Živali so precej bolj dovzetne za vzpodbujanje elektromagnetnega valovanja v organizmu kot ljudje. To trditev potrjuje dejstvo, da živali delujejo nagonsko in se ne odzivajo na misli.
Opravljena testiranja Biokroga na konjih so pokazala, da žival pri zdravljenju potrebuje popoln mir. Najbolje je, da ima vodnik konja na povodcu in da mirno stoji ob njem in ga ga ima pod nadzorom. Vodnik naj ne izvaja hitrih gibov. Pomembno je, da konj med terapijo nima na razpolago hrane in vode. S tem mu je omogočeno, da se svobodno izraža in premika.
Po pričetku terapije se lahko konj odzove s praskanjem, stresanjem ali sklanjanjem glave ter prestopanjem. Vse to je v redu, saj s tem konj sporoča, da se počuti varno in da išče udoben položaj. Ko ga najde, se umiri in sprosti.

Biokrog za živali_zdravljanje, odprava poškodb

Vodnik mirno opazuje dogajanje. Živali se ni potrebno dotikati ali jo vzpodbujati s tleskanjem ali božanjem. Priporočljivo je, da se je med uporabo Biokroga ne ogovarja in usmerja z mislimi. Vodnik je prisoten le kot opazovalec, brez kakršnihkoli pričakovanj. Z mirno prisotnostjo vodnik konju dovoli, da sprejema proces energijskega zdravljenja.

Konj bo okrepil svoje zaupanje v vodnika in svojo samozavest. Z boljšim počutjem in zdravjem konja se bo pričel vzpostavljati še boljši odnos z vodnikom, kar je zagotovo cilj odgovornega lastnika.

Biokrog_uporaba na konju

Navodila za namestitev pripomočka Biokrog na konja

Ker so živali v neprekinjenem stiku s tlemi in so ozemljene, je pri terapiji z Biokrogom dovolj povezava na hrbtnem delu telesa.

Konja najprej seznanite s pripomočkom – naj si ga ogleda in povoha. Ko ne kaže več zanimanja, pomeni, da ga je sprejel in nima več strahu pred nečim novim.
Prvi zaslon položite na vrh vratu, drugi pa na križnico med kolka. Zaslon Biokroga namestite pod hlevsko oglavko, da mu med premikanjem ne pade na tla. Zaslon je narejen tako, da kljub upogibanju ohranja svojo funkcijo in se ne poškoduje. Biokrog je za konja nekaj povsem novega, zato se bo zagotovo kmalu odzval. Odziv bo takojšnja umiritev ali pa bo za krajši čas postal živahnejši, kar pokaže z nihanjem glave, prestopanjem, sklanjanjem glave ... Po krajšem času bo ugotovil, da mu je novo stanje prijetno, sprostil se bo in ne bo več čutil potrebe po iskanju udobnejšega položaja. Proces se bo pričel, žival pa ga bo mirno sprejemala.

Čas uporabe

Za izvedbo terapije konja z Biokrogom naj si vodnik vzame vsaj 30 minut časa. Najprej konja seznani s pripomočkom in mu ga namesti, kot piše v navodilih za uporabo. Čas terapije naj traja, dokler vodnik čuti, da je konju prijetno in je sproščen. Sproščenost bo pokazal z napol zaprtimi očmi, povešenima uhljema, povešeno spodnjo ustnico … Terapija naj traja vsaj tako dolgo, dokler konj ne pokaže zanimanja za kaj drugega in dokler ne posveča pozornosti okolici. Ko vodnik opazi spremembe v obnašanju, lahko terapijo zaključi in ga mirno odvede v stajo ali izpust.
Terapijo je priporočljivo izvajati tri dni zapovrstjo. Po treh dneh sledi dan premora. S terapijo nadaljujemo vsak drugi dan – do optimalnega izboljšanja fizičnega ali psihičnega počutja konja.