• 01.
  • Mar
  • 2019

Zavestno dihanje je predpogoj za dobro zdravje, energijo in živahnejše počutje

Zakaj je pomembno, da zavestno dihamo?

V prostorih, kjer je veliko ljudi, kot so pisarne, uradi in trgovska središča, je raven stresa zelo visoka. Organizem se pred vplivom stresa in slabega zraka zaščiti s plitkim in površnim dihanjem. Za dihanje ne uporabljamo celih pljuč in če je plitko dihanje dolgotrajno, nam sčasoma povzroči kup preglavic in simptomov. Zelo pogosta posledica je tudi, da nam takšno dihanje preide v navado.

Danes poznamo veliko tehnik globokega in zavestnega dihanja, s katerimi si lahko izboljšamo stanje telesa in duha ter uravnotežimo svoj energetski sistem. Sprostitvene tehnike so zagotovo odlične vaje, s pomočjo katerih lahko z dihanjem ozdravimo svoj organizem.

Teh znanj nas v šoli ne učijo, saj menijo, da so nam za uspeh v družbi nepotrebna. Toda z odraščanjem pridemo do spoznanja, da nam zgolj znanje iz šole ne more zagotoviti zdravja, sreče, ljubezni in notranjega zadovoljstva. Ko smo bili otroci, so nam starši v stresnih situacijah morda svetovali, naj se umirimo in globoko dihamo. Vendar to počnemo le v zelo redkih stresnih situacijah, v preostalem času pa še vedno zelo plitko dihamo. To pomeni, da naše telo ohranja stanje le s toliko energije, kolikor jo potrebuje za vzdrževanje sistema, in nam na koncu zmanjka energije zase oziroma za izboljšanje svojega energetskega ravnovesja (za hobije, delo na sebi ...).

Z zavestnim dihanjem občutimo, da v vsako mišico, ki jo z dihanjem sproščamo, pride ogromna količina energije in naše telo se lahko začne regenerirati, zdraviti in uravnovešati. S tem zvišamo svoje vibracije in dobimo več energije za ustvarjanje in bolj kvalitetno življenje.

Zavestno dihanje je zelo pomembno, kajti padec ravni kisika v možganih povzroči kemično neravnovesje, kar nam poslabša spomin, upočasni razmišljanje, lahko se pojavijo glavobol in različne napetosti. Za uravnotežen um začnite s preprosto metodo zavestnega dihanja, da se napolnite z energijo in s tem ozdravite svoje telo.

Z napravo Biokrog še lažje dosežete želene rezultate, saj povežete vse sisteme v organizmu, hkrati pa vam za povečanje energije zadostuje že, da se sprostite in zavestno dihate.