• 01.
  • Mar
  • 2019

Zavestno dihanje je predpogoj za dobro zdravje, energijo in bolj živahno počutje

Zakaj je pomembno, da zavestno dihate?

V prostorih, kjer je veliko ljudi, kot so pisarne, uradi in trgovska središča, je nivo stresa precejšen. Organizem se pred vplivom stresa in slabega zraka zaščiti s plitkim in površnim dihanjem. Za dihanje ne uporabljamo celih pljuč in če je dihanje nezavedno, nam sčasoma to povzroči kup preglavic in simptomov. Zelo pogosta posledica je tudi, da nam takšno dihanje pride v navado.

Danes obstaja mnogo tehnik globokega in zavestnega dihanja, s katerimi si lahko izboljšamo stanje telesa in duha ter uravnotežimo naš energetski sistem. Sprostitvene tehnike so zagotovo odlične vaje, s pomočjo katerih lahko z dihanjem ozdravimo naš organizem.

Teh znanj nas v šoli ne učijo, saj menijo, da so nam za uspeh v družbi nepotrebni. Toda z odraščanjem pridemo do spoznanja, da nam samo znanje, ki smo ga pridobili v šoli, ne more zagotoviti zdravja, sreče, ljubezni in notranjega zadovoljstva. Ko smo bili majhni otroci, so nam starši v stresnih situacijah pogosto rekli, umiri se in globoko dihaj. Vendar se tega poslužujemo le v zelo redkih primerih stresnih situacij, medtem ko v preostalem času še vedno zelo plitko dihamo. To pomeni, da se naše telo ohranja le s toliko energije, kolikor jo potrebuje, da zadovolji sistem in na koncu nimamo dovolj energije zase oziroma za izboljšanje lastnega energetskega ravnovesja (za hobije, za delo na sebi...).

Z zavestnim dihanjem čutimo, da skozi vsako našo mišico, ki jo z dihanjem sproščamo, prihaja ogromna količina energije in naše telo se lahko počasi začne regenerirati, zdraviti in uravnotežiti. S tem dobimo višje vibracije in več energije za ustvarjanje in bolj kvalitetno življenje.
Zavestno dihanje je zelo pomembno, ker padec ravni kisika v možganih vodi do njegovega kemičnega neravnotežja, kar vodi v slabši spomin, počasneje razmišljamo, pojavljajo se glavoboli in napetosti.
Za uravnotežen um, začnite preprosto zavestno dihati in napolnili se boste z energijo in s tem ozdravili vaše telo.

Z BIOKROG-om še lažje dosežete želene rezultate, saj z njim povežete vse vaše sisteme v organizmu, hkrati pa vam za povečanje energije zadostuje že, da se sprostite in zavestno dihate.

M.M.